جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

سیستم های سرمایش و گرمایش هتل ها

سیستم های سرمایش و گرمایش هتل

هتل ها جهت کسب رضایت مشتریان راحتی در اقامت را اولویت خود قرار می دهند، راحتی افراد در مراکز اقامتی با بحث آسایش حرارتی گره خورده است به گونه ای که مسافران در انتخاب محل اقامت خود به این سیستم ها و تجربیات مسافران قبلی توجه می کنند.

این ساختمان ها با در نظر گرفتن تداوم استفاده در طول شب و روز، شدت اختلاف دما بین داخل و خارج و اهمیت تثبیت دما در فضاهای داخلی نیازمند بهره برداری از سیستم هایی هستند که بتوانند علاوه بر کارایی بالا، هزینه و بهره وری انرژی مناسبی داشته باشند.

تامین آسایش حرارتی اگر چه با بهره برداری از طیف گسترده ای از سیستم ها امکان پذیر است اما تعدد فضاهای نیازمند کنترل(اتاق ها، راهروها، لابی و رستوران)، مساحت و تفاوت دیدگاه بهره برداران هر یک از این فضاها در انتخاب سیستم مورد نظر تاثیرگذار است به نحوی که لازم است تا تمهیدات اندیشیده شده ضمن عدم تحمیل هزینه قابل توجه از انعطاف پذیری مناسبی برخوردار باشند.

معیارهای انتخاب سیستم گرمایش و سرمایش در هتل

در کنار فرض رنج دمای 22 الی 26 درجه سانتی گراد و رطوبت 65-40 درصد برای فضاهای تهویه شده طبق استانداردهایی نظیر ایزو 7730، مهم ترین ملاک تعیین سیستم، بار سرمایشی و بار گرمایشی است که تابعی از اقلیم و شرایط کاربری می باشد و تخمین درست آن علاوه بر کاهش هزینه سرمایه گذاری، بازدهی را نیز افزایش می دهد. صدای تولیدی سیستم، یونیت ها و کانال های داخل اتاق نیز باید به گونه ای باشد که مقدار شدت صدا از 40 دسیبل بالاتر نرود.

انواع سیستم گرمایش و سرمایش در هتل

در ادامه با انواع سیستم های سرمایش و گرمایش در هتل ها آشنا می شویم؛

کولر اسپلیت و داکت اسپلیت

یکی از انواع رایج که برای تعداد کم اتاق و فضاهای نیازمند تهویه توصیه می شوند. سیستم کولر اسپلیت امکان تنظیم دما طبق سلیقه کاربر را داشته و در انواعی قابلیت گرمایش را نیز دارد اما یونیت خارجی(کندانسور) این سیستم باید در فاصله کمی از اتاق نصب شود که روی زیبایی نمای ساختمان و صدای اتاق تاثیر منفی دارد.

همچنین در هتل های لوکس و تعداد زیاد اتاق استفاده از این سیستم با توجه به نکات ذکر شده و هزینه اولیه بالا توصیه نمی گردد. در داکت اسپلیت ها با استفاده از تنها یک یونیت خارجی می توان چندین فضا را از منظر دما کنترل کرد که در صورت تعدد فضاهای کنترل شده(فضاهای پارتیشن بندی شده) هزینه کمتری نسبت به کولر اسپلیت خواهد داشت.

اما مهم ترین قابلیت یک سیستم تهویه هتلی که تنظیم دمای مستقل فضاها می باشد را نداشته و در صورت بروز خرابی، کل فضاها از سرمایش و گرمایش محروم می شوند، بنابراین استفاده از این سیستم به خصوص برای اتاق ها رایج نیست.

بیشتر بخوانید: تفاوت داکت اسپلیت و کولرگازی چیست + ۱۰ تفاوت اصلی

VRF

به عنوان سیستم های حجم متغیر شناخته می شوند زیرا یونیت خارجی حجم مبرد را بین یونیت های داخلی برحسب ظرفیت آن ها تنظیم کرده و امکان تنظیم محلی را در هر یک از فضاهای دارای یونیت داخلی به مصرف کنندگان ارائه می دهد که برحسب تعداد لوله یونیت های داخلی تقسیم می شوند

VRF چیست

1) 2 لوله: این سیستم دارای یک لوله سرمایش و یک لوله برای گرمایش بوده و کل فضاهای داخلی نیازمند یک عملکرد واحد(سرمایش یا گرمایش) هستند.

2) 3 لوله: این سیستم علاوه بر دو لوله مرسوم، یک لوله برگشت نیز تعبیه شده است و قابلیت ارائه دو عملکرد متفاوت را به صورت همزمان دارند.

این سیستم از منظر مصرف انرژی به خصوص در سرمایش از کولرهای گازی کارا تر بوده و فاصله بین یونیت های داخلی و خارجی که به وسیله لوله مسی به یکدیگر متصل شده اند به گونه ای است که روی نمای ساختمان و آسایش صوتی کاربران فضا اثر منفی نگذارد. اگر چه این سیستم قابلیت گرمایش نیز دارد اما در انواع رایج در بازار که پمپ حرارتی انرژی خود را از برق تامین می کند مشکل مصرف بالای برق در مناطق دارای زمستان های سرد وجود داشته و بهتر است پیش از انتخاب این سیستم حتماً محاسبه مقدار برق مورد نیاز در فصل سرد و ظرفیت و در نتیجه هزینه سیستم توجه شود.

چیلر

چیلر در سیستم های سرمایشی تعبیه شده و وظیفه اش سرد کردن آب است که پر کاربردترین دستگاه سرمایشی از این نوع به حساب می آید. در واقع چیلر آب سرد مورد نیاز برای ورود به هواساز و یا فن کویل را تامین می کند و خود نقشی در توزیع هوا ندارند مگر در روف تاپ پکیج ها که آنجا نیز عملاً با یک سیستم هواساز به صورت سری قرار می گیرد.

ظرفیت چیلرها برحسب تن تبرید اندازه گیری شده که ظرفیت های زیر 20 تن را مینی چیلر و بالاتر از آن را چیلر می گویند. این چیلرها را می توان از چند جهت دسته بندی کرد که یکی نحوه خنک شدن مبرد درون کندانسور است که با آب و یا هوا خنک شود، استفاده از آب موجب نیاز به تجهیز دیگری به نام کولینگ تاور خواهد شد.

دسته بندی دیگر شامل نوع تراکمی و یا جذبی چیلر است که توجه شود چیلر جذبی هواخنک وجود ندارد. در توزیع کننده هوای سرد چیلرها یعنی فن کویل ها نیز همانند رادیاتورها می توان جریان آب سرد را محدود کرد و یا آنرا بست و سرمایش را کنترل کرد.

بیشتر بخوانید: تفاوت چیلر جذبی و چیلر تراکمی چیست

چیلرهای جذبی مبتنی بر سیکل تبرید جذبی بوده و فاقد کمپرسور هستند و از پمپ، ابزووربر و ژنراتور استفاده می کنند. حذف کمپرسور معادل کاهش شدید هزینه های جاری و حامل انرژی خواهد بود اگر چه هزینه اولیه نسبت به چیلرهای تراکمی بالاتر است.

و در این نوع چیلر دو نوع مبرد وجود دارد که یکی مبرد اصلی و دیگری جاذب خواهد بود. اغلب آب به عنوان مبرد و لیتیم بروماید به عنوان جاذب انتخاب می شود، آمونیاک و آب نیز دیگر انتخاب رایج است.

چیلرهای جذبی ضریب عملکرد پایین تری در مقایسه با چیلرهای تراکمی داشته و در تناژ پایین هزینه انرژی بالایی را به خریدار تحمیل می کنند. بعلاوه نیازمند تعبیه موتورخانه در ساختمان می باشد که با توجه به ارزش بالای زمین و همچنین محدودیت های فضا از نکات منفی این سیستم ها به شمار می روند.

چیلرهای تراکمی مجهز به کمپرسور بوده و حامل انرژی مصرفی آن ها برق می باشد. از نظر نوع کندانسور و نحوه سرد شدن آن به دو دسته هوا خنک و آب خنک تقسیم می شوند که در هر دو نوع نیاز است تا گرمای کندانسور دفع شود. گرما اگر با فن دفع شود به آن هوا خنک می گویند و اگر توسط آب دفع شود به آن آب خنک می گویند.

انواع سیستم گرمایش و سرمایش در هتل

چیلرهای هوا خنک نیازی به کولینگ تاور نداشته ولی هزینه اولیه و مصرف برق بیشتری نسبت به انواع آب خنک دارند. در این چیلرها فن هایی در قسمت بالای کندانسورها نصب شده است که هوای محیط را که از اطراف وارد کندانسور شده، گرم شده و در بین کندانسورها تجمع می کند را مکیده و به سمت بالا می دمند. این نوع از چیلرها نیاز است تا حتماً با جریان آزاد هوا نصب شوند. چیلرهای تراکمی هوا خنک حداقل هزینه نگهداری را دارند و به راحتی می توان کندانسور آن ها را تمیز نمود.

چیلر تراکمی آب خنک کندانسوری از نوع مبدل پوسته لوله داشته و نیاز به کولینگ تاور دارند. این چیلر را می توان در فضای بسته یا موتورخانه هم نصب کرد و تنها کولینگ تاور را باید در فضای آزاد نصب نمود.

درباره چیلر تراکمی آب خنک چیست بیشتر بدانید.

این چیلرها قیمت رقابتی در تناژهای گوناگون ارائه می دهند و راندمانی بالاتر از چیلر تراکمی هواخنک دارند. از مزایای این سیستم نسبت به سیستم هایی نظیر کولر آبی و گازی می توان به فاصله زیاد تولید کننده سرمایش و توزیع کننده سرمایش اشاره کرد.

سوالات:

معیارهای انتخاب سیستم های گرمایش و سرمایش برای هتل ها چیست؟

تامین آسایش حرارتی با در نظر گرفتن بارهای حرارتی و برودتی حاصل از محاسبات طراحی مهم ترین معیار بوده.

تفاوت سیستم های قابلیت تنظیم محلی با سیستم های فاقد تنظیمات محلی چیست؟

در سیستم های دارای قابلیت تنظیم محلی VRF ها می توان با بهره برداری از یک یونیت واحد خارجی، تعدادی فضا را با سلایق مختلف تهویه نمود

5/5 - (1 امتیاز)

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط